22 Mart 2017 Çarşamba

Yürümenin faydaları

Yürümenin sağlık açısından faydalarından bazıları, iyi fiziksel ve zihinsel sağlığa sahip olma, kalp hastalığı, şeker hastalığı, kanser ve kronik rahatsızlıkların diğer türlerinden korumayı içermektedir. İleri araştırmalar, yürümenin kemiklerin mineral yoğunluğunu artırdığı ve kemik erimesini önlediğini göstermektedir. Ayrıca kalın bağırsak kanseri ve kireçlenme riskini azaltır.
Yürüme, vücut için çok iyi bir egzersizdir. Bu egzersiz çeşidi herhangi bir maliyet yüklemez ve herkesin yaşam tarzına uyabilir. Yoğun olmanız durumunda ise; iş yerinizin etrafında ya da evde tempolu yürüyüş oldukça yaralı bir egzersizdir.

Yürümenin Faydaları
Yürüme insanoğlu için zorunlu bir aktivitedir. Ne kadar fazla yürürseniz, o kadar iyidir. Yürümenin bazı faydaları şunlardır:
  • Kilo kontrolü: Hafif tempolu bir yürüyüş, fazla kalorileri ve yağı yakmak için ihtiyacınız olan şeydir. Yürüme, yiyerek kazanılan fazla kalorileri dengelemekte yardımcı olur. Bir mil yürüme yaklaşık 100 kalori yakar. Böylece günde 3-4 kilo yürüme sizi daha ince hale getirir.
  • Formda Olma: Günlük yürüyüş sizi fit tutar ve uzun süre sağlıklı kalmanızı sağlar. Günlük 30 dakikalık orta tempolu yürüyüş ince ve zinde kalmanıza yardımcı olur. Tempolu yürüyüş temel seçenektir. Ancak bunun size fazla efor harcatmaması gerekmektedir.
  • Zihinsel Form: Herkesin bildiği gibi yürüyüş fiziksel vücut için harikadır. Ya zihinsel esenlik? Yürüme ayrıca haleti ruhiye için de faydalıdır. Yürüme ruh halini güçlendirir, depresyonu azaltır ve stres seviyesini düzeltir. Ayrıca kendine güveni ve öz saygıyı güçlendirir.
Diğer Faydaları
Tıbbi araştırma ve çalışmalar yürümenin, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü düşürdüğünü, böylece felç ve kalple ilgili diğer problemlerin riskini azaltacağını ortaya koymuşlardır. Yürüme zihinsel form için çok iyidir ve esnek kilo kontrolünü sağlamada yardımcı olur. Kemik yoğunluğunu artırır ve kronik kemik erimesini önler. Ayrıca diğer hastalıkları engeller ve vücudun bağışıklığını güçlendirir.
İyi bir yürüyüş sizi terletir ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Ayrıca cildinize parıltı kazandırır.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: