22 Mart 2017 Çarşamba

Yüzmenin Faydaları

Yüzmenin Faydaları

Yüzmenin sağlık açısından faydaları, obeziteyi azaltması, kas sistemini güçlendirmesi ve stresi, sırt ağrılarını ve hatta meme kanserini dindirmesi gücünü kapsamaktadır. Ayrıca hamilelik süreci için de faydalıdır. İster havuza girmek olsun ister denize girmek, herkes suya dalmayı sever. Yüzme başlı başına keyif vericidir. Ancak bunun yanında bu eşsiz egzersizin sağlık açısında da faydaları bulunmaktadır.

Yüzme, zihnin yanında vücut için de harikadır. Tüm vücudun çalışmasını sağlar ve böylece kas sistemi ve kalp-damar direncini güçlendirir.

Yüzmenin faydaları, eğlence, rahatlama ve zevk ile ilişkilidir. Ayrıca vücut mekanizması için de yüksek derece de faydalıdır. Yaz mevsiminde, vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur ve insanı rahatlatarak enerjiyi yeniler. Diğer hiçbir egzersizin yapamayacağı kadar güç ve enerji verir. İspanya’daki Extremadura Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre yüzme vücudu ağrılardan bile kurtarır.

Yüzmenin Faydaları Maddeler Halinde

  • Aşırı Şişmanlık: Yüzme, kiloyu azaltma ve aşırı şişmanlığı yok etmek için aşırı derecede faydalıdır. Yüzme, yüzme sürecinde vücudun birçok farklı bölgesinin çalışmasından dolayı çok fazla kalori yakar. Bir saatlik bir yüzmede 800 veya 900 kalori yakar. Birçok insan fit ve zayıf kalmak için yüzmektedir.
  • Stres: Bu aerobik egzersiz sizi rahatlatır ve enerji seviyenizi artırır. Birçok insan yüzmeyi stresten kurtarıcı olarak görür.
  • Kas Sistemi: Düzenli bir şekilde yüzen insanlar, güçlü bir kalp ve iyi bir kas dayanıklılığına sahip olurlar. Ayrıca sakatlanan kaslarının daha hızlı iyileşmesini sağlarlar.
  • Sırt Ağrısı: Yüzme bağ dokularını zorlamadığından dolayı iyi bir spordur. Kireçlenme ve kemik erimesi yanında, kol ve bacak ağrısı çeken insanları rahatlatır.
  • Hamilelik: Yüzme, karın ve omuz kaslarını güçlendirir. Böylece hamile kadınlar için çok faydalı bir egzersiz çeşididir. Bundan dolayı su egzersizleri, hamilelikle ilişkili eklem ağrıları ve diğer rahatsızlıkları giderir. Bir araştırma, hamile kadınların düzenli olarak yüzme seanslarına katılarak düşük yapmaya daha az meyilli olacağını onaylamıştır.
  • Meme Kanseri: Tıp uzmanları, meme kanseri hastalarının zayıflayan kasları güçlendireceği için ameliyat sonrası için faydalı bir egzersiz olduğunu dile getirmektedirler. Buna karşılık, yüzmeden önce bütün meme kanseri hastalarının bir doktora danışması tavsiye edilmektedir.

Yan Etkileri

Yüzme, cilt, kulak ve göz enfeksiyonu, ishal ve yüksek ateş gibi yan etkiler içermektedir. Bir egzersiz olarak yüzmeye doktorunuza danıştıktan sonra başlamalısınız. Eğer dışarıda yüzüyorsanız, yüzmeye başlamadan önce güneş kremi uygulamanız önemlidir. Böylece su içerisindeyken cildinizin güneş yanığını daha az hissetmesi sağlanır. Ayrıca kendinizi, deniz suyunda, gölde ve havuzda bulunan çeşitli bakteri, su mikropları ve diğer mikro organizmalardan korumanız gerekmektedir.

Paylaş :

Yazar:

Facebook Yorumlar

0 yorum: